Szakítás után

Friss topikok

Linkblog

A szakítás feldolgozása

Ha a párod végül szakítás után elmegy, akkor úgy érzheted magad, mintha egy világ dőlt volna össze benned. Az életedben még soha nem érezted magad ennyire egyedül, elhagyottnak és tehetetlennek. Vannak olyanok, akik minden reményt feladnak, hogy a párjukat szakítás után újra vissza tudják szerezni, és rosszabb esetben az öngyilkosság gondolatát fontolgatják vagy a legsötétebb bosszún fantáziálnak, ami olykor még a tetlegességig is fajulhat.

A szakítás egy fájdalmas folyamat és az érzelmi legyőzése sem könnyű dolog, ez még rosszabb, ha teljesen váratlanul szembesülsz a párod szakítási szándékával. Nem is hinnéd, hogy nap, mint nap mennyi emberrel történik ez meg, tehát nem vagy egyedül.

Másrészről: a szakítás egy kapcsolatnak a fájdalmakkal teli vége, de van élet a szakítás után is, miután az első sokkból és szerelmi bánatból összeszedted magad.

Először is tudnod kell, hogy mit vársz az élettől. Ugyanis egy szakításnál négy fázison fogsz átesni, mire érzelmileg is le tudod majd győzni azt. Nézzük meg ezeket.

4 szakítási fázis a kapcsolat végén:

1. Fázis: Tagadás-ragaszkodás

A szakítás hallatán becsukod a szemed és úgy teszel, mintha semmi sem történt volna. Egy olyan álmot dédelgetsz, ahol abban reménykedsz, hogy minden újra jó lesz. Azon fáradozol, hogy a párodat áthangold.

2. Fázis: Feltörő érzések

A szakítási fázisokban a sok negatív érzéstől felörlődsz; kétségbe esel, úrrá lesz rajtad a félelem, önkétségekkel kínlódsz, féltékenység, düh és gyűlölet. Nem jól alszol, egyáltalán nem eszel vagy túl sokat, teljesen nyugtalan vagy, szorulásod van, fej- vagy gyomorfájás kínoz, hevesen ver a szíved, stb. Azon tépelődsz "miért?" és állandóan az Exedre gondolsz. Eltávolodsz a barátaidtól vagy az aktivitásba menekülsz.

3. Fázis: Újratájékozódás

Lassan nézed a tájat. Újra tudsz egyedül tevékeny lenni, a dühöd és a szakítás miatti kétségeid terhei lekerülnek a válladról.

4. Fázis: Új egyensúly

Újra önbizalmat érzel, megértitek egymást, amiért a kapcsolatotok derékba tört és a szakításig jutott. Újra bizalommal tudsz tekinteni a jövőbe.

További hasznos segítgéget, tippeket, trükköket az Exed visszaszerzéséhez itt találhatsz:

Szakítás utáni gyógyulás és az Ex visszaszerzése 

 

Címkék: szakítás szakítás után szakítás után újra együtt szakítás után újrakezdés szakítás utáni fázisok után visszaszerezni

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szakitasutan.blog.hu/api/trackback/id/tr723209760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása